Κι όμως, ακόμα και μισή ώρα τρέξιμο τη μέρα κάνει καλό!

Κι όμως, όταν λέμε πως η άσκηση κάνει καλό, δεν εννοούμε πως για να δει αποτέλεσμα το σώμα μας χρειάζεται πολύωρη καθημερινή άσκηση. Για να αρχίσει να βελτιώνεται η υγεία μας, τριάντα λεπτά περπάτημα σε κανονικό προς έντονο ρυθμό την ημέρα, για 5 μέρες την εβδομάδα, μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας πάρα πολύ.

Δεν λέμε κάτι εξαντλητικό, απλά πράγματα, όπως το να μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο σας για να πάτε στην δουλειά. Αν είστε κοντά μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή το ποδήλατο, ή να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως αν περπατάτε πάνω από 20 λεπτά την ημέρα είναι ότι πρέπει για το καρδιαγγιακό σας. Μπορείτε να αυξήστε σταδιακά τον ρυθμό του βηματισμού σας, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς ή κόπωση. Περπατήστε χωρίς διακοπές ή στάσεις σε βιτρίνες, μαγαζιά, σπίτια γνωστών και φίλων. Πρέπει να φοράτε άνετα ρούχα και κυρίως κατάλληλα παπούτσια.

Καθιερώστε μια συγκεκριμένη διαδρομή για περπάτημα που θα την κάνετε καθημερινά ή αρκετά συχνά. Επίσης, αν συνδυάστε το περπάτημα με μουσική, με τη βόλτα του κατοικίδιου ή τη διαδρομή προς τη δουλειά σας, δεν θα είναι αγγαρεία!