Η ΑΕΚ φιλοξενεί σήμερα την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε φέτος για τα καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παραμένοντας αήττητη στο Europa League πήρε απολύτως δίκαια την πρόκρισή της στους 32 της διοργάνωσης.

Η Ένωση, που αποτελεί τη μοναδική εκπρόσωπο της Ελλάδας που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υποδέχεται απόψε την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ (22:05 – CosmoteSport2) χωρίς άγχος με στόχο να απολαύσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στη φάση των 32.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ και στη συνέχεια αν τα πράγματα κυλήσουν θετικά να παλέψουν ακόμα και για την πρόκριση, σε μία σεζόν στην οποία η ΑΕΚ παραμένει μέσα σε όλα τα «μέτωπα» διεκδικώντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της πάνω από 40.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, με τους «κιτρινόμαυρους» να δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον να βρεθούν πλάι στην αγαπημένη τους ομάδα σε ακόμα μια φετινή ευρωπαϊκή της βραδιά. Σε ένα ματς απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου που αποτελεί ερωτηματικό, καθώς δεν έχει δώσει επίσημο αγώνα εδώ και δύο μήνες λόγω της χειμερινής διακοπής, τη στιγμή που στα φιλικά προετοιμασίας το τελευταίο διάστημα δεν ικανοποίησε.

Ο Σοτζέι Μασούντ ταλαιπωρείται από μία γρίπη και έμεινε εκτός αποστολής, με τον Χιμένεθ να μην υπολογίζει επίσης τους γνωστούς τραυματίες Λόπες και Κονέ, τον ανέτοιμο ακόμα Ούρος Τσόσιτς, καθώς και τους Μοράν και Χουλτ, οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να παρατάξει ένα 4-2-3-1 με Τσιντώτα ή Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, και τους Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλο, Μπακάκη, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Χριστοδουλόπουλο και Λιβάια να θεωρούνται σίγουροι. Από εκεί και πέρα ο Ισπανός τεχνικός στην τελευταία προπόνηση χρησιμοποίησε τον Κλωναρίδη στα αριστερά και τον Γιακουμάκη στην κορυφή, οι οποίοι διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα με τους Μπακασέτα και Αραούχο.

Θυμίζουμε ότι στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Μπάρκας, Μπακάκης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λιβάια, Γιακουμάκης, Αραούχο.