Η άσκηση είναι για όλους! Δείτε πως:

Βεβαίως και η άσκηση είναι για όλους. Απλά για να έχει αποτέλεσμα και να μην δημιουργήσει προβλήματα σε ειδικές περιπτώσεις, πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Ποιοι είναι αυτοί; Ας τους δούμε μαζί.

Κατ'αρχήν, είναι πολύ σημαντικό, κυρίως αν δεν έχουμε ξανασκηθεί, να μιλήσουμε με το γιατρό μας. Ένας παθολόγος και ένας καρδιολόγος είναι απαραίτητο να μας δεί και να μας συμβουλεύσει πριν αρχίσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα, κυρίως όσοι έχουν μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας, διαβήτη, καρδιοπάθεια ή υψηλή πίεση.

Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε απότομα πολύ έντονο πρόγραμμα. Καλό είναι να ξεκινάμε αργά αλλά σταθερά. Εισαγάγετε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα και σταδιακά. Ασκηθείτε για 30 λεπτά την ημέρα για να βελτιώσετε την υγεία σας, για 60 λεπτά την ημέρα για να χάσετε βάρος και 60 – 90 λεπτά την ημέρα για να ελέγχετε το βάρος σας.

Καλό είναι να θέτουμε, σε συνεννόηση με τον γιατρό και τον γυμναστή μας, εφικτούς στόχους. Καλό είναι οι στόχοι αυτοί να είναι μακροπρόθεσμοι και να επιμένουμε σ΄αυτούς.

Καλό είναι επίσης να ανταμοίβουμε τον εαυτό μας και να γιορτάζουμε την επίτευξη των στόχων μας. Το έχουμε κερδίσει με κόπο και ιδρώτα!

Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως αν θέλουμε τα αποτελέσματα να κρατήσουν, το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στους στόχους μας θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Αν γυρίσουμε πίσω στις παλιές μας συνήθειες, θα επιστρέψει και το σώμα μας στην προτέρα κατάσταση. Και θα είναι κρίμα, γιατί κοπιάσαμε πολύ γι' αυτό.