ΗΙΙΤ: Νέα τάση στο fitness!

Το HIIT έχει αρχίσει και γίνεται μόδα μεταξύ όσων ασχολούνται με τη γυμναστική! Είναι η νέα τάση στο fitness που επιδρά άμεσα στον μεταβολισμό και σε βοηθά να κάψεις γρήγορα και αποτελεσματικά το λίπος.

Τι ακριβώς είναι όμως το HIΙT; Κυριολεκτικά σημαίνει High Intensity Interval Training, δηλαδή Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση και πρόκειται για μια πολύ εντατική μορφή γυμναστικής, η οποία συνιστάται από τους ειδικούς του αθλητισμού.

Για χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έπρεπε να γυμνάζονται για ώρες εντός των φυσικών τους ορίων άνεσης, για να επιτύχουν την αύξηση της αντοχής. Όμως, αν γυμνάζεσαι με μικρότερες αλλά πιο έντονες ασκήσεις, χρησιμοποιώντας HITT, θα αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση πιο γρήγορα.

To HIIT αποτελείται από σύντομες αλλά πολύ εντατικές ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να κάψουν το περισσότερο λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, μετά από μόλις 8 εβδομάδες προπόνησης!

Οι στοχευμένες προπονήσεις με την μέθοδο HIIT, βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μάζας και κάνουν τη διαδικασία καύσης του λίπους πιο αποτελεσματική. Κι όμως, αυτό το είδος προπόνησης διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά! Επιπλέον, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι 2 με 3 HITT προπονήσεις την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις πειστικά αποτελέσματα και χωρίς καμία προπόνηση αντοχής.