Επιμένει Ελληνικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Βίωσε προσφάτως την αίσθηση της απόλυτης επιτυχίας και δόξας παρόλο που εν τέλει δεν κατάκτησε το Αυστραλιανό Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η μεγαλειώδης νίκη του έναντι στον θρύλο Ρότζερ Φέντερερ, ανέβασε απίστευτα το κασέ του και έκανε εξαιρετικά δελεαστικές τις επαγγελματικές προτάσεις που τον αφορούν. Μια από αυτές, η πρόταση πολλών εκατομμυρίων που του έγινε από την Αυστραλία, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να πάρει την Αυστραλιανή υπηκοότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Στέφανος δεν την αποδέχθηκε καθώς όπως είπε δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να αγωνίζεσαι για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διάθεσης του να προετοιμάζεται όσο το δυνατόν πιο άριστα για τους αγώνες του τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον εαυτό του, μας περιέγραψε τον τρόπο ζωής του και το προπονητικό του πρόγραμμα. Διαμένει και προπονείται στο κέντρο του Πάτρικ Μουράτογλου στη Γαλλία. Το καθημερινό του πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως αυστηρό και δεν αφήνει περιθώρια για εξόδους και διασκεδάσεις. Μάλιστα όπως είπε δεν έχει ζηλέψει ποτέ τα παιδιά της ηλικίας του που είναι πιο ανέμελα και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάνε για καφέ. Κοιμάται νωρίς κάθε βράδυ, ξυπνάει νωρίς το πρωί, προπονείται πρωί και απόγευμα και διατρέφεται υγιεινά. Ζει την τυπική ζωή ενός πρωταθλητή απαιτήσεων και με τον πατέρα του προπονητή μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο αυστηρά! Η τόσο προσηλωμένη και συστηματική προσπάθεια του να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο τένις, δεν αφήνει όπως είπε ιδιαίτερο χώρο για έρωτα και σχέση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του αυτό το διάστημα, ωστόσο αν κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται γι αυτόν την προτρέπει να του το δείξει στέλνοντας του γραπτό μήνυμα στο Instagram!

Από τα παιδικά του χρόνια κατέβαλλε μεγάλο κόπο και θυσίασε πολλά προκειμένου να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα. Τα ταξίδια που έκανε λόγω των αγώνων του σε διάφορα σημεία του κόσμου δεν του επέτρεπαν όχι μόνο να συμμετέχει σε παρέες, πάρτι και διασκεδάσεις αλλά και να πηγαίνει στ σχολείο όπως θα έπρεπε. Κόντεψε πολλές φορές να μείνει από απουσίες κι αφού ολοκλήρωσε μετά κόπων και βασάνων το γυμνάσιο στη συνέχεια παρακολούθησε online μαθήματα προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει το λύκειο ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να παραμένει αφοσιωμένος στην μεγάλη του αγάπη, το τένις. Φυσικά και πέρασαν περίοδοι που δυσκολεύτηκε ακόμα και στο τένις και θεώρησε στιγμιαία πως δεν κάνει για το συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο με την επιμονή, την υπομονή, τη σκληρή προσπάθεια και τη στοχοπροσήλωση του, έφτασε στο σημείο που έφτασε. Γέμισε με χαρά και προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες κι εμάς, τους Έλληνες συμπατριώτες του, που νιώθουμε περήφανοι να τον βλέπουμε να αγωνίζεται για εμάς!