Διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία XC Bike Festival

Διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας– Mountain Bike Cross Country (XCO) - με την επωνυμία «XCBikeFestival», κατηγορίας UCI 3, διοργανώνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Σοφικό Κορινθίας ο Ποδηλατικός Όμιλος Θησέας Αθηνών, η Golden Events, και το “TheRanch”.

Ο αγώνας εντάσσεται στο διεθνές καλεντάρι της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και διεξάγεται υπό την αιγίδα της διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει στις πανέμορφες εγκαταστάσεις «TheRanch»στο χωριό Σοφικό του Νομού Κορινθίας. Το «XC Bike Festival» περιλαμβάνει τις κατηγορίες Elite (Ανδρών και Γυναικών) και Junior (Εφήβων – Νεανίδων).

Παράλληλα στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες κατηγοριών Masters (σε δύο κατηγορίες μέχρι των 39 ετών και άνω των 40 ετών), Παίδων (15-16ετών), καθώς και ανοικτής συμμετοχής (OPEN, αθλούμενοι άνδρες και γυναίκες άνω των 13 ετών, χωρίς αγωνιστικό δελτίο).

Ο αγώνας XCO αποτελεί και τον 4ο και τελευταίο αγώνα του Αττικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας, που διοργανώνει ο Θησέας Αθηνών, και θα κρίνει τους Κυπελλούχους των αντίστοιχων κατηγοριών για το 2016.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου o αγώνας Eliminator

Επίσης, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, εντός των εγκαταστάσεων του «TheRanch», θα πραγματοποιηθεί αγώνας XCE (Eliminator).

Ο αγώνας XCE περιλαμβάνει κατηγορίες Ανδρών άνω των 17 ετών, καθώς και Οπεν, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής στον συναρπαστικό αυτό αγώνα, σε όλους τους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες.

Διευθυντής του αγώνα είναι ο κομισάριος της Διεθνούς Ενωσης Ποδηλασίας (UCI), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ εκπρόσωπος της UCI ο Ισραηλινός κομισάριος Τζόελ Ομπόντοφ.

Δηλώσεις συμμετοχών γίνονται στην ιστοσελίδα mtb-cup.gr, ενώ οικονομικά πακέτα διαμονής και διατροφής προσφέρονται από το «TheRanch».

Tags: