Γιατί οι αθλητές φορούν χρωματιστές ταινίες στο σώμα τους;

Πρόκειται για την ταινία "Kinesio", μία ταινία που κολλά πολύ δυνατά στο σώμα, υποαλλεργική και ελαστική, που βγαίνει σε πολλά χρώματα. Φτιάχνεται από βαμβάκι και περιέχει μία ακρυλική βάση που ενεργοποιείται με την θερμότητα, γεγονός που της επιτρέπει να παραμείνει κολλημένη στο σώμα έως και πέντε ημέρες. Όταν η ταινία τοποθετηθεί, κρατά τα ανώτερα στρώματα του δέρματος μακριά από τον μυ, ανακουφίζοντας την πληγείσα περιοχή από την πίεση και τον πόνο.

Παρ' όλο που η ταινία ανακαλύφθηκε από τον Ιάπωνα Dr. Kenzo Kase πριν από 30 χρόνια, έγινε ευρέως γνωστή κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μετά το 2008 οι πωλήσεις του προϊόντος αυξήθηκαν κατά 300 τοις εκατό. Η δυσκολία της ταινίας είναι το πώς τοποθετείται. Για να μπει με τον σωστό τρόπο πρέπει να χρησιμοποιηθεί μία τεχνική, που απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Kevin Anderson, Διευθύνων Σύμβουλο της Kinesio στο Ηνωμένο Βασίλειο, “...δεν υπάρχει κάτι μαγικό στην ταινία αυτή. Σίγουρα δεν μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου ή να σε κάνει Superman, αλλά βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και στο πρήξιμο”.