Αστρικό σμήνος επιταχύνει ανεξέλεγκτα προς τη Γη

Ένα σύμπλεγμα αστέρων έχει αποσχιστεί από ένα γαλαξία και περιπέσει στην κατεύθυνση της Γης me περισσότερα από 2.000.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Harvard-Smithsonian Κέντρο για την Αστροφυσική βρήκε το σύμπλεγμα hypervelocity, που ονομάζεται HVGC-1, απο τύχη και δεν έχουν ιδέα τί ήταν αυτό που το εκτόξευσε από τον γαλαξία M87.
Το αστρικό σμήνος θα περιπλανηθεί πολύ κοντά και στη συνέχεια θα εκσφενδονιστεί σαν σφεντόνα με τρομερή ταχύτητα σε ένα γρήγορο ταξίδι στο πουθενά.
Αλλά μην πανικοβάλλεστε, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μοίρα του είναι να παρασυρθεί μέσα από το κενό μεταξύ των γαλαξιών, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ο Nelson Caldwell, κύριος συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε πως αστρονόμοι έχουν βρει δραπέτες αστέρια πριν, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν βρει έναν δραπέτη αστρικό σμήνος.
Η ομάδα πέρασε χρόνια μελετώντας χώρο γύρω M87, που χωρίζει τα αστρικά σμήνη από μεμονωμένα άστρα και γαλαξίες από το χρώμα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το MMT τηλεσκόπιο στην Αριζόνα για να εξετάσουν τις εκατοντάδες των συνεργατικών σχηματισμών στην λεπτομέρεια, με έναν υπολογισμό της ταχύτητας του καθενός.
Αστρικά σμήνη είναι απομεινάρια του πρώιμου σύμπαντος, και συνήθως περιέχουν χιλιάδες αστέρια στριμωγμένα σε μια μπάλα μερικές δεκάδες έτη φωτός μακριά.

Tags: