Ασκήσεις για μυική ενδυνάμωση της πλάτης!

Για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, σχεδιάσαμε για εσάς ένα πρόγραμμα γυμναστικής για την πλάτη, με βάση τις καλύτερες και αποδοτικότερες ασκήσεις, που μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα, ακόμη και στο σπίτι σας, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Yπεύθυνοι για τη σταθεροποίηση του κορμού και τη σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης είναι οι μύες της πλάτης. Iδιαίτερη ανάγκη ενδυνάμωσης των συγκεκριμένων μυών, έχουν τα άτομα που η δουλειά τους είναι καθιστική και περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Eπίσης, τα άτομα που έχουν κάποιο ανατομικό πρόβλημα εκ γενετής ή λόγω κακής στάσης (σκολίωση, κύφωση) θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις ασκήσεις της πλάτης, για να αποφύγουν πόνους και ενοχλήσεις στην περιοχή αυτή.

Οι μύες της πλάτης είναι υπεύθυνοι για τη σταθεροποίηση του κορμού και τη σωστή στάση της σπονδυλικής μας στήλης. Η ενδυνάμωση των μυών αυτών με ειδικές ασκήσεις έχει ως όφελος την αποφυγή των έντονων φορτίσεων της μέσης και των διαφόρων ενοχλήσεων που συχνά αισθανόμαστε στην πλάτη. Διαλέξαμε λοιπόν για εσάς τις καλύτερες ασκήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, αλλά και το βαθμό δυσκολίας. Είναι ασκήσεις που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε.