Ασκήσεις για εκγύμναση της πλάτης!

Η εκγύμναση των μυών της πλάτης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και για την εμφάνιση, αλλά κυρίως για την υγεία μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρείται ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκγύμνασης.

Η συστηματική εκγύμναση της πλάτης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή ακόμα και στη θεραπεία του πόνου της πλάτη και της μέσης. Πολλές είναι οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να δυναμώσεις την πλάτη σου χρησιμοποιώντας μόνο το σωματικό σου βάρος σαν αντίσταση. Κάποιες απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, αλλά πολλές μπορούν να γίνουν στην άνεση του σπιτιού σου.

Οι άνθρωποι που κάνουν γυμναστική στο σπίτι με ρωτάνε συχνά για το ποιες είναι μερικές καλές ασκήσεις για πλάτη στο σπίτι χωρίς όργανα. Βλέπεις, οι μύες της πλάτης είναι από τους μύες του ανθρώπινου σώματος που είναι δύσκολο να τους γυμνάσει κανείς χωρίς όργανα ή έστω απλό εξοπλισμό όπως ένα λάστιχο γυμναστικής ή βαράκια χεριών. Έτσι κάποιοι άνθρωποι παραμελούν την πλάτη τους όταν συμμετέχουν σε προγράμματα γυμναστικής.

Πολλές ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις από το σπίτι, τις οποίες μπορείς να ενσωματώσεις σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για το σπίτι που περιλαμβάνει ασκήσεις με αντιστάσεις για όλο το σώμα, έστω μόνο με το βάρος του σώματός σου. Μπορείς να κάνεις 2-3 σετ από περίπου 10 επαναλήψεις από την κάθε άσκηση, με περίπου 1 λεπτό διάλειμμα ανάμεσα στα σετ και στις ασκήσεις. Η αναπνοή είναι επίσης σημαντική: απόφυγε να την κρατάς, αλλά να αναπνέεις με σωστό ρυθμό, εκπνέοντας στο δύσκολο σημείο της άσκησης. Για τους πόνους στην πλάτη ή/και στη μέση, απαραίτητα είναι και ένα πρόγραμμα κοιλιακών και διατάσεων για όλο το σώμα.