Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ανάμεσα σε Φέντερερ και Τσιτσιπά!

Πρόκειται οπωσδήποτε για δύο άσους του τένις όπου ο ένας αντιπροσωπεύει το παλιό και κλασσικό όντας ένας εν ζωή θρύλος στη δύση της καριέρας του, ενώ ο άλλος έναν πολλά υποσχόμενο αθλητή που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και απείλησε σθεναρά την πρωτιά του παλιού κλασσικού θρύλου!

Αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο ξεκίνημα της χρονιάς στο Hopman Cup όπου ο Φέντερερ, νίκησε τον Τσιτσιπά όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο. Η έκπληξη έγινε δύο εβδομάδες αργότερα στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού όπεν, όπου ο 20χρονος Στέφανος κατάφερε να κερδίσει το Φέντερερ και να τον αποκλείσει από τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το Σάββατο όμως 2 Μαρτίου, ήρθε η ρεβάνς από πλευράς του Φέντερερ, που δεν επέτρεψε στον Στέφανο να του στερήσει τον 100ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε δηλώσεις του που ακολούθησαν τον αγώνα, είπε πως ο Φέντερερ υπήρξε το είδωλο του από την πρώτη στιγμή που τον είδε να αγωνίζεται σε ηλικία έξι ετών. Ζωντανά τον είδε για πρώτη φορά να παίζει στο Μόντε Κάρλο και θεωρεί πως αποτέλεσε αυτό μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής του. Για το λόγο αυτό του φαίνεται δύσκολο ακόμα να πιστέψει ότι πλέον αγωνίζεται μαζί του και θεωρεί τεράστια τιμή του το γεγονός ότι μοιράζεται το γήπεδο με αυτόν. Θεωρεί αξιοζήλευτη την καριέρα του Φέντερερ και το γεγονός ότι έχει κατακτήσει 100 τίτλους δυσεπίτευκτο κατόρθωμα, οπότε εύχεται απλά στη δική του καριέρα να πλησιάσει έστω αυτή την τεράστια επιτυχία και καταξίωση.

Ο Ελβετός άσος από την άλλη είπε ότι ο Στέφανος, παρόλο που δεν πρέπει να είχε γεννηθεί όταν εκείνος πήρε τον πρώτο του τίτλο, έχει ήδη κτίσει μια λαμπρή καριέρα και ότι σύντομα θα τον παρακολουθεί εκείνος από την τηλεόραση. Πέρασε κ εκείνος από τη θέση του να αναμετρηθεί με τα ινδάλματά του, τον Αγκάσι και τον Σάμπρας και τώρα είναι η σειρά του να αγωνίζεται με τους νεότερούς του. Όπως είπε όμως, είναι και για αυτόν συναρπαστικό να αγωνίζεται με μελλοντικούς θρύλους του τένις. Δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Στέφανος θα διαγράψει μια εκπληκτική πορεία και είναι σίγουρος πως με την αποχώρηση του, αφήνει το τένις σε πολύ καλά χέρια.

Οι δύο αθλητές παραδίδουν μαθήματα ευγενούς άμιλλας και περνούν το θετικό μήνυμα ότι η πραγματική αξία και η φήμη δεν περιορίζονται σε στεγανά, αλλά μεταφέρονται από αθλητή σε αθλητή μέσα από σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και στοχοπροσήλωση.