Ακόμα 4 σούπερ λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί

Σας άρεσε και το συνεχίζουμε. Το τι τρώμε είναι εξίσου σημαντικό με το πόσο γυμναζόμαστε. Με αυτό το σκεπτικό, σας δίνουμε συνδυασμούς τροφών που αυξάνουν το ρυθμό των καύσεων, ώστε να μάθουμε να τρώμε και σωστά.

- Ψάρι με χόρτα και λεμόνι: Τα ψάρια αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Άρα δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες και δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή. Το λεμόνι είναι γνωστό για την λιποδιαλυτική του ιδιότητα. Τι άλλο χρειάζεται να πούμε;

- Σουβλάκι από φιλέτο κοτόπουλο με άγριο ρύζι και λαχανικά: Ιδανικό για βραδινό Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

- Τσάι πράσινο με λεμόνι και κανέλα. Μπορεί να το ΄πίνουμε ζεστό σαν αφέψημα ή κρύο σαν αναψυκτικό. Έχει απολαυστική γεύση και συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά. Κανένας λόγος να μην το πιούμε;

- Μιλκσέικ με άπαχο γάλα, μπανάνα και κανέλα: Ποιός είπε πως δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε και τέτοιες λιχουδιές; Ένα τέτοιο μιλκσέικ είναι ότι χρειάζεται ο οργανισμός μας μετά από έντονη σωματική άσκηση, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης, αλλά πιο σημαντικό, μας αρέσει πολύ και στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, δεν πρέπει να στερούμαστε τίποτα.