Νοέμβριος 2016

Η καρδιά μπορεί να πάθει το δικό της Αλτσχάιμερ!

Οι πρωτεΐνες του βήτα αμυλοειδούς που σχηματίζουν τοξικές πλάκες στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ, μπορεί επίσης να παίξουν επιβαρυντικό ρόλο και στην καρδιά, σκληραίνοντας τον καρδιακό μυ και αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Κάπνισμα και διαβήτης αποτελούν φονικό συνδυασμό!

Το κάπνισμα και ο διαβήτης από μόνα τους είναι επιβαρυντικά για την υγεία ενός ανθρώπου και πιθανώς θανατηφόρα. Aν όμως συνδυαστούν στο ίδιο άτομο, τότε αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι φανατικοί καπνιστές που επιπλέον είναι διαβητικοί αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με τους καπνιστές που δεν έχουν διαβήτη.

Τί να τρώω για να μειώσω την χοληστερόλη

Κάνατε εξέταση αίματος πρόσφατα και βρέθηκε ότι έχετε αυξημένη χοληστερόλη; Καλό θα είναι να την ελέγξετε άμεσα καθώς – ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και από υπέρταση- αποτελεί έναν «σιωπηρό εχθρό» της καρδιάς… 

Ο ξηρός καρπός που απογειώνει τη διάθεση των ανδρών!

Έχει συνδεθεί στο παρελθόν με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο, καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά τον κάνουν να υπερέχει σημαντικά άλλων ξηρών καρπών και δικαιολογημένα.

Τώρα, μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να επισημάνει τα οφέλη του και για την ψυχική υγεία, αφού φάνηκε να συνδέεται με βελτίωση της διάθεσης.

Έχω διαβήτη – Μπορώ να φάω ρύζι;

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του σακχάρου για τα άτομα με διαβήτη. Όπως είναι λογικό, αρκετοί διαβητικοί αναρωτιούνται αν επιτρέπεται να εντάξουν στη διατροφή τους τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες όπως το ρύζι.

Πώς μπορεί ένας διαβητικός να υπολογίζει την πρόσληψη υδατανθράκων και πώς μπορεί να αποτελέσει το ρύζι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής για έναν διαβητικό;

Βελτιώνει ο βελονισμός τη στυτική δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) επηρεάζει έως και το 52% των ανδρών ηλικίας 40-70, ενώ στις ΗΠΑ οι άνδρες που υποφέρουν από αυτή φτάνουν τα 30 εκατομμύρια. Η ΣΔ ορίζεται ως η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης μια στύσης ικανής για συνουσία και μπορεί να προκληθεί τόσο από οργανικούς όσο και από ψυχολογικούς παράγοντες. Ανεξάρτητα από την αιτία, η ΣΔ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει σαν αποτέλεσμα την έκπτωση της ποιότητας ζωής πολλών ανδρών.

Τροφές για να λειτουργεί καλύτερα το συκώτι σας

Η καλή λειτουργία του ήπατος είναι σημαντική για την υγεία του οργανισμού, καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, η ανισορροπία των οποίων προκαλεί κόπωση, διανοητική σύγχυση, επιθυμία για ζάχαρη κλπ.

Επιπλέον συμβάλλει στην καλή πέψη των τροφών. Ένα συκώτι γεμάτο τοξίνες μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, αρθρίτιδα, υπέρταση και αυτοάνοσα νοσήματα.

Προσέξτε λοιπόν τα παρακάτω:

Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μακράν η πιο επιτυχημένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος

Νέα αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 85% των καπνιστών χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τελευταία τους προσπάθεια να σταματήσουν το κάπνισμα. Η ίδια έρευνα, που ήταν μακροπρόθεσμη, δείχνει επίσης ότι το ποσοστό διακοπής του καπνίσματος -42,4%- είναι υψηλότερο μεταξύ των μακροχρόνιων χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ότι οι προσπάθειες να κόψει κανείς το κάπνισμα (72,6%) συμβαίνουν συχνότερα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο από ό, τι με άλλα προϊόντα διακοπής καπνίσματος.

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, όταν αυτός γεράσει...

Οι μεσήλικες που εργάζονται πολλές ώρες και συχνά θυσιάζουν τον ύπνο τους για χάρη της δουλειάς τους, τείνουν να έχουν χειρότερη υγεία, όταν γεράσουν, σύμφωνα με μια μακρόχρονη φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι 4 διατροφικοί εχθροί της ανδρικής γονιμότητας

Η υπογονιμότητα αποτελεί σήμερα μια παθολογική κατάσταση. Είναι σημαντικό ο άντρας και η γυναίκα να παρακολουθούν την ικανότητά τους να πετύχουν μία εγκυμοσύνη αλλά και να λάβουν μέτρα, για να βελτιώσουν αυτήν την ικανότητα και τις πιθανότητές τους για σύλληψη.

Η μέχρι σήμερα έρευνα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι παράγοντες που αφορούν στον άντρα εμπλέκονται σε τουλάχιστον 40% όλων των προβλημάτων σύλληψης, ενώ ένας συνδυασμός παραγόντων που αφορούν και στους δύο συντρόφους εξηγούν ακόμη ένα 20% των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που θέλει να πετύχει σύλληψη.

Σελίδες