Μάιος 2016

Το μυστικό για να χτίσεις δυνατούς γλουτούς

Το μυστικό για να χτίσεις δυνατούς γλουτούς είναι να βάλεις τα μεγάλα βάρη στην προπόνησή σου.
«Η ανύψωση ισχίου με μπάρα είναι η καλύτερη επιλογή», σου λέει ο Bret Contreras, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής επαγγελματιών αθλητών.

Tags: 

Άσκηση καταναλώνοντας σωστές τροφές με ενέργεια

Καταναλώστε τροφές που περιέχουν το συνένζυμο Q10 (CoQ10). Το συγκεκριμένο συνένζυμο βρίσκεται σε άφθονη ποσότητα, σε διάφορα τρόφιμα όπως στο συκώτι, στο ελαιόλαδο, στη σόγια, στα φιστίκια, στα καρύδια, στο σουσάμι, στο αβοκάντο, στο μαϊντανό και στις σαρδέλες. Το Q10 θα το βρείτε ακόμη και στα φαρμακεία, συνήθως σε πολυβιταμινούχα σκευάσματα.

Tags: 

Καλύτερη άσκηση η αυτοπεποίθησή σου

Μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης του αθλητή, χωρίς να ξεχνάμε ότι η ιδανική αυτοπεποίθηση είναι μία μέση αυτοπεποίθηση ούτε πολύ χαμηλή ούτε πολύ υψηλή. Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μπορεί να γίνει με βασικές ασκήσεις που θα δοθούν από τον προπονητή και θα «δουλευτούν» σε συνεργασία με τον αθλητή.

Κάνε μια λίστα με τα θετικά χαρακτηριστικά σου σαν αθλητής. Ο προπονητής ή και οι συναθλητές μπορούν να βοηθήσουν αν ο αθλητής παρουσιάζει δυσκολίες στην ανεύρεση θετικών χαρακτηριστικών.

Tags: 

Ξεκινά ο 1ος κύκλος ορεινών προπονήσεων

Η Salomon και o Νίκος Κωστόπουλος, σε συνεργασία με το Runner store διοργανώνουν τoν 1ο κύκλο ορεινών προπονήσεων στα βουνά της Πάρνηθας και του Υμηττού για το 2016 μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια «off road» προπόνηση ορεινού τρεξίματος να τρέξουν στις όμορφες πλαγιές της Πάρνηθας και του Υμηττού ενόψει και τον διαφόρων αγώνων ορεινού τρεξίματος που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα σε διάφορα βουνά της Ελλάδας.

Tags: 

Η αυτοβελτίωση είναι σημαντική για το σώμα μας

Για να χτιστείς το σώμα του Brad Pitt δεν φτάνουν μόνο οι έξυπνες ατάκες, χρειάζεται επιμονή και άσκηση. Συνέπεια και αυτοσυγκράτηση. Όπως έλεγε και ο Tyler Durden στην ταινία Fight Club «η αυτοβελτίωση έχει πολλά κοινά με τον αυνανισμό».

Για να αυξήσεις τη γράμμωση στην περιοχή των κοιλιακών, όπως ο Durden, κρεμάσου στο μονόζυγο έχοντας μια ελβετική μπάλα ανάμεσα στα πόδια σου. Στη συνέχεια, ξεκίνα να ανεβάζεις το γόνατα στο ύψος του στήθους σου. Αυτές τις ασκήσεις αρκούν να κάνεις 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Tags: 

Kάψε το λίπος με σωστές ασκήσεις

Η άσκηση είναι η σημαντικότερη άμυνα του οργανισμού για να κάψει λίπος το σώμα μας, μπορείς όμως να επιλέξεις ειδικές ασκήσεις για να το επιτύχεις καλύτερα.

Πιάσε μία μπάρα έλξεων με 1η λαβή και άνοιγμα χεριών λίγο μεγαλύτερο των ώμων και κάνε έλξεις. Κρέμασε ελεύθερα το σώμα σου και στη συνέχεια σπρώξτο προς τα πάνω μέχρι το κεφάλι να περάσει την μπάρα και το στήθος σου να την ακουμπήσει. Μετά επανάφερε το σώμα σου στην αρχική του θέση.

Tags: 

H πρωτεΐνη βοηθά να «χτίσεις» μυς

Ομάδα καθηγητών εξηγούν πως μπορεί η πρωτεΐνη να περάσει από το γεύμα που έχουμε στο πιάτο μας, στα μπράτσα που θέλουμε να «φουσκώσουμε.»

Στην πέψη, τα ένζυμα του στομάχου και το λεπτό έντερο διασπούν την πρωτεΐνη σε πεπτίδια, τα οποία αποτελούνται από τουλάχιστον 2 ή 3 αμινοξέα (τα «οικοδομικά υλικά» του οργανισμού). Καταναλώνοντας περισσότερη πρωτεΐνη το στομάχι σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει την πέψη, όποτε και η καύσεις είναι μεγαλύτερες.

Tags: 

Ενίσχυσε την μνήμη σου επιπλέον

Ερευνητές από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Νορθάμπρια ανακάλυψαν βότανα τα οποία έχουν την δύναμη να ενισχύσου σημαντικά την ανθρώπινη μνήμη.

Τα βότανα φάνηκε να ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη μνήμη σε υγιείς ενήλικες αλλά και την προοπτική μνήμη στους ηλικιωμένους.

Tags: