Ιανουάριος 2016

Διαλείμματα στα «σετ»

Μυστικά που πρέπει να βγούνε στην επιφάνεια της καθημερινότητας, έτσι ώστε να μπορούμε να γυμναστούμε σωστά και με αποτέλεσμα, είναι το πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε διάλειμμα στην άσκηση μας.

Τα τελευταία χρόνια χρειάζονται αυστηρές γνώσεις για την σωστή άσκηση. Όταν κάνουμε ασκήσεις με βάρη πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς αποτέλεσμα θέλουμε να μας δώσει η άσκηση, ώστε να κάνουμε σωστά τα διαλείμματα μας.

Tags: 

Βαδίστε σωστά

Αν για κάποιο λόγο περπατάτε στις μύτες ή τα παπούτσια σας είναι minimal, υπάρχει κίνδυνος να επιβαρύνετε τους Αχίλλειους τένοντές σας. Για να τους σώσετε προσαρμοστείτε στο ξυπόλητο τρέξιμο.

Ξεκινήστε την άσκηση σας αργά χωρίς να πιέζετε τους τένοντές σας και χωρίς να υπάρχει φόβος τραυματισμού.

Στην αρχή φορέστε minimal παπούτσια μόνο για το 15% της απόστασης που διανύετε. Οπότε αν τρέχετε 35 χιλιόμετρα την εβδομάδα, κάντε τα 9 με minimal παπούτσια.

Αυτό θα βοηθήσει να πατήσετε σωστά και να προπονήστε χωρίς να επιβαρύνετε τους Αχιλλειούς σας.

Tags: 

H τέλεια άσκηση

Βρείτε τον τρόπο που θα μπορείτε να γυμναστείτε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο νέα άσκηση αναρρίχησης απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και συνέπεια, όπως και πολύ καλή φυσική κατάσταση, δεν είναι και τόσο για αρχάριους.

Χωρίς να είναι ανάγκη να είστε σε κάποιο κλειστό μέρος γυμναστηρίου, μπορείτε να κάνετε τα σωστά βήματα στο σπίτι σας, τοποθετώντας ένα γάντζο στο ταβάνι, από τον οποίο θα κρέμεται ένα σχοινί αναρρίχησης.

Tags: 

Άσκηση στην φύση

Ακόμα είστε οι παραδοσιακοί τύποι που διασκεδάζετε να γυμνάζεστε στο κλειστό γυμναστήριο; Η μόδα άλλαξε και ζητά να την ακολουθήσετε.

Έχουν ξεκινήσει τμήματα πεζοπορίας ομαδικά και παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι νέοι, αποφασίζουν να είναι αυτός ο τρόπος άσκησης τους. Αν η καθημερινότητα σας είναι μόνο εργασία και τίποτα άλλο τότε δοκιμάστε τις ομαδικές πεζοπορίες.

Tags: 

Οι εορταστικές μέρες μας «έκαψαν»

Είναι σίγουρο πως τις ημέρες των εορτών και εσείς το γλεντήσατε με την ψυχή σας και φυσικά φάγατε και ήπιατε μέχρι σκασμού. Μπορείτε να σώσετε όμως τις κραιπάλες που κάνατε.

Ξεκινήστε λοιπόν την μέρα σας πίνοντας δυο ποτήρια νερό, καθώς έτσι ενεργοποιείται αμέσως ο οργανισμός σας και λειτουργούν όλα τα όργανα σας. Συνεχίστε με ένα χαλαρό τζόκινγκ για 30 λεπτά περίπου, μετά το πρωινό σας γεύμα.
Στη διάρκεια της εργασίας σας μην ξεχάσετε να φάτε μια μπάρα δημητριακών και αν δουλεύετε μέχρι αργά «τσιμπήστε» και κάτι άλλο.

Tags: 

Συμβουλές για πέτρινους γλουτούς

Βάλτε τέλος στο θέμα που σας βασανίζει διαρκώς, βρέθηκε τρόπος για να φτιάξετε τους γλουτούς των ονείρων σας .

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι κοντά μας και με απλά βήματα μας διδάσκει πως να τελειοποιήσουμε τους γλουτούς μας μόνες μας χωρίς να είμαστε σε κάποιο χώρο γυμναστηρίου.

Είναι εύκολο για την κάθε γυναίκα να αφιερώσει 10λεπτά απο το χρόνο της για την δική της ευεξία, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο...

Tags: