Ιούνιος 2015

Πως να μην γίνει η οικονομική κρίση αιτία για να μην γυμναζόμαστε!

Πολλοί λένε πως δεν πηγαίνουν γυμναστήριο γιατί δεν τους περισσέψουν χρήματα. Εμείς θα σας πούμε πως αν φροντίζεις το σώμα σου, και θα χρειάζεσαι πολύ λιγότερα χρήματα για φάρμακα και γιατρούς από κάποιον που δεν γυμνάζεται. Με αυτό σαν δεδομένο, σας λέμε πως το να βρείτε ένα οικονομικό γυμναστήριο δεν είναι απαγορευτικό για καμία τσέπη. Επίσης, μπροστά στην καλή υγεία, χωρίς δεύτερη σκέψη, αξίζει τον κόπο.

Πως να προλάβετε τους τραυματισμούς στα γόνατα!

Πολλοί αθλητές, αλλά και απλοί άνθρωποι, τραυματίζουν τα γόνατά κατά την διάρκεια κάποιας λανθασμένης κίνησης κατά την άσκηση. Οι λόγοι ποικίλουν, αλλά ας δούμε κάποιους τρόπους για να αποφύγουμε κάποιους από τους τραυματισμούς αυτούς οι οποίοι είναι πολύ επώδυνοι και δημιουργούν αρκετά προβλήματα.

Καλό είναι να φροντίστε να αλλάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια μόλις φθαρούν. Τα φθαρμένα αθλητικά παπούτσια ευθύνονται για πολλούς τραυματισμούς, καθώς δεν απορροφούν καλά τους κραδασμούς.

Πλάγιες εκτάσεις ώμων για ανάπτυξη κατά πλάτος!

Οι πλάγιες εκτάσεις ώμων είναι μια πολύ καλή άσκηση που επικεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό της μηχανικής, στις μεσαίες ίνες των δελτοειδών. Εκτελώντας συχνά αυτή την άσκηση θα δείτε τους ώμους σας να αναπτύσσονται σε πλάτος και όγκο τονίζοντας περισσότερο το πάνω μέρος του σώματος, έτσι ώστε να επιτύχετε έναν καλαίσθητο τριγωνικό σωματότυπο, ακόμα και αν η φυσιολογία της μέσης σας δεν το επιτρέπει.

Η άσκηση αυτή στοχεύει κυρίως στους δελτοειδείς και δευτερευόντως στους τραπεζοειδείς. Θεωρείται εύκολη άσκηση, η οποία μπορεί να γίνει οπουδήποτε, χωρίς φόβο για τυχόν τραυματισμό.

Ασκήσεις για μυική ενδυνάμωση της πλάτης!

Για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, σχεδιάσαμε για εσάς ένα πρόγραμμα γυμναστικής για την πλάτη, με βάση τις καλύτερες και αποδοτικότερες ασκήσεις, που μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα, ακόμη και στο σπίτι σας, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Εναλλακτικοί τρόποι άσκησης για τεμπέλες!

Τι να κάνουμε; Υπάρχουν κι αυτές που ακούν γυμναστική και είναι το ίδιο σαν να ακούν πως πρέπει να καταπιούν μουρουνόλαδο. Βαριούνται ακόμα και την διαδικασία του να γραφτούν σε κάποιο γυμναστήριο! Κι όμως, ακόμα κι εσείς που σκέφτεστε έτσι, υπάρχει τρόπος να αυξήσετε την σωματική σας δραστηριότητα, για να κάνετε καλό τόσο στην υγεία σας, όσο και στην εμφάνισή σας!

Ασκήσεις για μηρούς και γλουτούς!

Οι μηροί και οι γλουτοί συχνά παραμελούνται κατά την προπόνηση. Σήμερα θα σας δώσουμε μία αποτελεσματική άσκηση που εστιάζει κυρίως σ' αυτές τις περιοχές. Πρόκειται για μία αρκετά κλασική αλλά ταυτόχρονα και πολύ αποτελεσματική άσκηση για τους μηρούς αλλά και τους γλουτούς.

ΗΙΙΤ: Νέα τάση στο fitness!

Το HIIT έχει αρχίσει και γίνεται μόδα μεταξύ όσων ασχολούνται με τη γυμναστική! Είναι η νέα τάση στο fitness που επιδρά άμεσα στον μεταβολισμό και σε βοηθά να κάψεις γρήγορα και αποτελεσματικά το λίπος.

Τι ακριβώς είναι όμως το HIΙT; Κυριολεκτικά σημαίνει High Intensity Interval Training, δηλαδή Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση και πρόκειται για μια πολύ εντατική μορφή γυμναστικής, η οποία συνιστάται από τους ειδικούς του αθλητισμού.

Ασκήσεις για εκγύμναση της πλάτης!

Η εκγύμναση των μυών της πλάτης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και για την εμφάνιση, αλλά κυρίως για την υγεία μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρείται ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκγύμνασης.

Η συστηματική εκγύμναση της πλάτης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή ακόμα και στη θεραπεία του πόνου της πλάτη και της μέσης. Πολλές είναι οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να δυναμώσεις την πλάτη σου χρησιμοποιώντας μόνο το σωματικό σου βάρος σαν αντίσταση. Κάποιες απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, αλλά πολλές μπορούν να γίνουν στην άνεση του σπιτιού σου.