Ιούνιος 2014

Ναός της Αρτέμιδος της Εφέσου

Ο ναός της Αρτέμιδος βρισκόταν στην Έφεσο της σημερινής Τουρκίας. Αποκαλείται και Αρτεμίσιο και κατασκευάστηκε το 440 π.Χ. Θεωρείται ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Tags: 

Νίκος Αλαβάντας

O Νίκος Αλαβάντας είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 13 Απριλίου 1959 ο οποίος αγωνιζόταν ως αμυντικός.
Καριέρα
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1978 στον Π.Α.Ο.Κ. όπου και παρέμεινε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, γνωρίζοντας μεγάλες στιγμές με την σπουδαία εκείνη την περίοδο ομάδα του "Δικεφάλου του Βορρά".
Κορυφαία όλων είναι αναμφισβήτητα η κατάκτηση του πρωταθλήματος την περίοδο 1984-85.

Tags: 

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος

Το Antonov An-225 Mriya είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο και κατασκευάστηκε το 1988 στην τότε Σοβιετική Ένωση.
Το μέγεθός του είναι ασύλληπτο ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα.
Έχει μήκος 85 μέτρα και άνοιγμα φτερών 88,4 ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 250 τόνων! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σχεδιάστηκε για να μεταφέρει το διαστημόπλοιο Μπουράν, το οποίο μάλιστα λόγω μεγέθους δεν τοποθετήθηκε στην άτρακτο του αεροσκάφους αλλά πάνω απο αυτό!
Το ενα και μοναδικό Antonov An-225, σήμερα είναι διαθέσιμο για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων.

Tags: 

Η UNESCO ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ..

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO - United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization) ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945. Επιδίωξη αυτού του εξειδικευμένου Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι μόνον η οικοδόμηση σχολείων σε κατεστραμμένες χώρες ή η δημοσίευση επιστημονικών ανακαλύψεων. Η Εκπαίδευση, οι Κοινωνικές και Φυσικές Επιστήμες, ο Πολιτισμός και η Επικοινωνία είναι οχήματα για έναν πολύ πιο φιλόδοξο στόχο: την εγκαθίδρυση της ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων.

Tags: 

Ουώλτ Ντίσνεϋ

Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1901 ήταν αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων. Ήταν γιος της Φλώρα και του Έλιας Ντίσνεϋ, έχοντας τρεις αδελφούς και μια αδελφή. Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions (Ό άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ) και μέχρι σήμερα κολοσσού Walt Disney Company έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Walt Disney Company σήμερα έχει ετήσια έσοδα που φτάνουν περίπου τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tags: 

Τιτανικός

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα:RMS Titanic) ήταν Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη Η βύθιση του προκάλεσε τον θάνατο 1.500 ατόμων περίπου σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία.

Tags: 

Σαλβαδόρ Νταλί

Ο Σαλβαδόρ Νταλί (11 Μαΐου 1904 — 23 Ιανουαρίου 1989) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους. Συνδέθηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού στο οποίο ανήκε για ένα διάστημα. Αποτελεί έναν από τους περισσότερο γνωστούς ζωγράφους του 20ου αιώνα και μια πολύ εκκεντρική φυσιογνωμία της σύγχρονης τέχνης.

Tags: 

Όργια με ανήλικες η... Foot goddess

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 19χρονη ντίβα του πορνό Μπιάνκα Μπάιντλος καθώς οργάνωσε και βιντεοσκόπησε σε ζωντανή σύνδεση ομαδικό σεξ με άλλους δύο άνδρες και τρεις ανήλικες κοπέλες.

Tags: 

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι αείφυλλο, ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού όπου το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν συστατικό της διατροφής τους.
Στην συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές , στις Η.Π.Α., Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Κούβα και έφτασε στο Ισραήλ και την Αυστραλία. Στην Ευρώπη έφθασε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο όταν άρχισε η καλλιέργεια του στην Ισπανία και Πορτογαλία ενώ στην Ελλάδα έφθασε λίγο αργότερα από τις Η.Π.Α.

Tags: 

Σελίδες