Φεβρουάριος 2014

"Πάγωμα" των κεφαλαίων του Γιανουκόβιτς και του γιού του

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, ο γιος του Γιανουκόβιτς, Αλεξάντερ, είχε συστήσει στα τέλη του 2011 μια εμπορική επιχείρηση στη Γενεύη που εμπορευόταν άνθρακα και η περιουσία του υπολογίζεται στα 500.000.000 δολάρια. Οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν ότι προχωρούν στο «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών που «πιθανόν είχε αποταμιεύσει ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ελβετία».

Shakira: Εγκαινίασε σχολείο μαζί με τον γιο της

Η Shakira εγκαινίασε ένα σχολείο για 2.000 παιδιά φτωχών οικογενειών στην πόλη Καρταχένα δε Ίνδιας, της Κολομβίας. Μαζί της ήταν κι ο μόλις 1 έτους γιός της, Μιλάν.

Νεκρός 35χρονος από την γρίπη – Στους 63 ο αριθμός των θυμάτων

Ένας 35χρονος ιδιοκτήτης περιπτέρου από την Αρτάκη της Εύβοια, πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού, προστέθηκε στον κατάλογο με τα θύματα από τον ιό της γρίπης και ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 63.

Πριν λίγες ημέρες, όταν ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας σε σοβαρή κατάσταση, με υψηλό πυρετό, ζαλάδες και λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι γιατροί που τον εξέτασαν διέγνωσαν ότι είχε προσβληθεί από Η1Ν1. Τότε ο 35χρονος εισήχθη εσπευσμένα στο Ναυτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου λίγα 24ωρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική.

Ποια η Διαφορά μεταξύ Υιοθεσίας και Αναδοχής;

Με ευκαιρία την έκκληση του αναρρωτηρίου Πεντέλης για εθελοντές και για αναδόχους γονείς, αναρωτηθήκαμε: ποια η διαφορά μεταξύ Υιοθεσίας και Αναδοχής;

Πόσο Ρώσικη είναι η Ρώσικη σαλάτα;

Στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια είναι πολύ δημοφιλής η Ρώσικη σαλάτα. Αλλά, αλήθεια, πόσο Ρώσικη είναι η Ρώσικη σαλάτα που τρώμε;

Ο εγκέφαλος των παιδιών επιρεάζεται από τους καυγάδες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη από τον δρ. Nicholas Walsh λέκτορα αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA), η συχνή έκθεση ακόμη και σε ήπια οικογενειακά προβλήματα και συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα ψυχικής υγείας σε μεγαλύτερη ηλικία.

Γιατί οι αθλητές φορούν χρωματιστές ταινίες στο σώμα τους;

Πρόκειται για την ταινία "Kinesio", μία ταινία που κολλά πολύ δυνατά στο σώμα, υποαλλεργική και ελαστική, που βγαίνει σε πολλά χρώματα. Φτιάχνεται από βαμβάκι και περιέχει μία ακρυλική βάση που ενεργοποιείται με την θερμότητα, γεγονός που της επιτρέπει να παραμείνει κολλημένη στο σώμα έως και πέντε ημέρες. Όταν η ταινία τοποθετηθεί, κρατά τα ανώτερα στρώματα του δέρματος μακριά από τον μυ, ανακουφίζοντας την πληγείσα περιοχή από την πίεση και τον πόνο.

Μαχαίρι 20 ευρώ στα κινητά των βουλευτών

Από το Μάρτιο θα ισχύσει η μείωση του μηνιαίου ποσού που καταβάλλεται για τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών κατά 20 ευρώ. Η απόφαση αυτή ήταν του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δημοσιεύτηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Βουλή κατεβαλε μέχρι τώρα από τον προϋπολογισμό της για κάθε βουλευτή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας 170 ευρώ το μήνα. Από τον επόμενο μήνα το ποσό αυτό γίνεται 150 ευρώ.

Αναμένεται επίσης μείωση της τάξεως του 10% τις επόμενες μέρες και στο ποσό των σταθερών τηλεφώνων που δικαιούνται οι βουλευτές.

Tags: 

Πρόβλημα στο Μαυροβούνιο από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

Η Μίνα Μπράγιοβιτς, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (SZO) στο Μαυροβούνιο, δήλωσε ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης αλκοόλ από άτομα άνω των 15 ετών στην Ευρώπη είναι 12,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ ετησίως. Όμως οι πολίτες του Μαυροβουνίου ξεπερνούν το μέσο όρο. Οι Μαυροβούνιοι καταναλώνουν επίσημα ετησίως, κατά μέσο όρο, 13 λίτρα αλκοόλ, ποσότητα που υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια συζήτησης, με θέμα τον έγκαιρο εντοπισμό της κατάχρησης αλκοόλ.

Tags: 

Ακόμα στα αζήτητα

Στο Αλεποχώρι Αχαΐας πριν ένα εξάμηνο είχε συγκλονίσει όλη την χώρα όταν μια μητέρα χτύπησε μέχρι θανάτου το τριών μηνών αγοράκι της γιατί έκλαιγε όλη την ώρα και την ενοχλούσε, και αφού το χτύπησε μέχρι θανάτου μετά το έβαλε στην κατάψυξη. Σοκαριστικό είναι ότι ακόμα το βρέφος είναι είναι στο νεκροτομείο και κάνεις δεν έχει αφήσει να θαφτεί.

Σελίδες