Ιανουάριος 2014

Υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης

Για δεύτερη φορά η Μαλάλα Γιουσουφζάι είναι υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης. Η 16χρονη Μαλάλα Γιουσουφζάι είναι η μικρή από το Πακιστάν που Ταλιμπάν προσπάθησαν να την σκοτώσουν επειδή γυρνούσε από το σχολείο. Και από τότε η μικρή Μαλάλα πολεμάει για το δικαίωμα των κοριτσιών να μπορούν να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση.

Πρόταση για τον κατώτατο μισθό

Μια πρόταση που έκανε το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών δημιούργησε ταραχή. Το ΚΕΠΕ προτείνει να μην υπάρχει όριο κατώτατου μισθού για κάποιες συγκεκριμένες ηλικίες. Οι ηλικίες που προτείνει είναι 15 έως 29 ετών και αυτό το προτείνει για να δώσει κίνητρο στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να κάνουν προσλήψεις σε νέα άτομα.

Άνδρας απειλή να αυτοκτονήσει

Ένας άνδρας 30 ετών στην Θεσσαλονίκη έχει μπει στην είσοδο του Λευκού Πύργου και απειλή να αυτοκτονήσει. Στο σημείο έχουν πάει αστυνομικοί και προσπαθούν να πείσουν τον άνδρα να μην το κάνει, ο 30χρονος άνδρας δεν τους αφήνει να πλησιάσουν λέγοντας τους ότι αν πλησιάσουν κι άλλο θα ενεργοποιήσει την χειροβομβίδα που έχει στο παντελόνι του. Σύμφωνα με τις αρχές ο άνδρας έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Χαμός στο Κίεβο

Διαδηλωτές έχουν βγεί στους δρόμους του Κιέβου, πετάνε μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας και εκείνη απαντούν με πλαστικές σφαίρες. Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε οτι οι διαδηλωτές τρομοκράτες απειλούν την ζωή των πολιτών της χώρας και τόνισε οτι οι διαδηλωτές που οι πράξεις τους είναι εγκληματικές θα τιμωρηθούν.

Η Τριερβελερ ευχαρίστησε με μήνυμα

Η Βαλερί Τριερβελερ με μήνυμα που ανάρτησε στον γνωστό ιστότοπο twitter ευχαρίστησε όλους αυτούς που τις στάθηκαν είτε με προσωπικά μηνύματα είτε με μηνύματα συμπαράστασης στο twitter.

Φονικό στην Κύπρο

Ένας 38χρονος άντρας επιτέθηκε στον πατέρα του στην φάρμα που σιατηρούσαν. Τον σκώτεσαι με 20 μαχαιρίες στο λαιμό στα χέρια και στον θώρακα. Ο ίδος ο δράστης μετά την πράξη του κάλεσε την αστυνομία και η συνελήφθει, ο άτυχος πατέρας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά μετά απο μια ώρα απεβίωσε.

Ενδιαφέρουσα έκθεση με δραχμές

Στην γκαλερί Σκουφά πραγματοποιείται έκθεση με έργα τέχνης διαφορετικά από τα άλλα γιατί είναι από δραχμές. Η έκθεση έχει όνομα Τυπώνοντας δραχμές.

Απαλάσονται απο τα βιβλια κάποιοι αγρότες

Οι αγρότες που απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων είναι αυτοί που την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ

Έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη

Στο γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη άγνωστοι έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό. Με την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στον όροφο και στο γραφείο του υπουργού. Αμέσως στο σημείο πήγαν πυροσβεστικά οχήματα και η κρατική ασφάλεια άρχισε έρευνα για να δει ποιος έβαλε τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Νεκροί απο καμικάζι

Στο ανατολικό τμήμα της Καμπούλ ένας καμικάζι είχε ζωστεί με εκρητικά και τα πυροδότησε δίπλα σε ένα λεωφορείο όπου σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και 2 αστυνομικοί. Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα το παίρνουν οι Ταλιμπάν.

Σελίδες