Τα οφέλη του κουρκουμά!

Είναι το βασικό συστατικό του κάρυ. Συγγενεύει σαν φυτό με το τζίντζερ. Είναι και τα δύο, από τους πιο υγιεινούς τρόπους να αρωματίσουμε το φαγητό μας. Στην περίπτωση του κουρκουμά, ακόμα και να χρωματίσουμε το φαγητό μας. Θέλετε να δείτε σε πόσες ασθένειες βοηθά; Απλά διαβάστε πιο κάτω:

Έχει αποδειχθεί πως ο κουρκουμάς βοηθά σε προβλήματα του ύπατος, της καρδιάς, ακόμα και στην κατάθλιψη.

Βοηθά στην καθυστέρηση του διαβήτη τύπου 2. Σε έρευνα του 2012, σε ανθρώπους που είχαν προδιάθεση για διαβήτη και ήταν στα ίδια επίπεδα, στους μισούς Ζητήθηκε η καθημερινή χρήση του κουρκουμά. Είτε σαν μπαχαρικό είτε σαν ρόφημα. Στους υπόλοιπους δόθηκε μια σκόνη που μοιάζει με κουρκουμά, αλλά δεν είναι. Μετά τους 9 μήνες της έρευνας, όσοι έπαιρναν κουρκουμά είχαν πιο χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους από τους υπόλοιπους.

Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Δεν λέμε πως βρήκαμε το φάρμακο κατά του καρκίνου, αλλά σε πρόσφατες και μη ολοκληρωμένες ακόμα έρευνες φαίνεται πως ο κουρκουμάς βοηθά πολύ στην ενδυνάμωση του οργανισμού των ασθενών που πολεμούν τον καρκίνο. Βοηθά επίσης εξομαλύνοντας τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Σε μερικά πειράματα σε πειραματόζωα στο εργαστήριο, έδειξε πως καταπολεμά ακόμα και τα καρκινικά κύτταρα.

Βοηθά τον εγκέφαλο. Φαίνεται πως καθυστερεί τα συμπτώματα του Αλτζχάϊμερ. Σε μερικά ποντίκια κατα την διάρκεια έρευνας, βοηθούσε ακόμα και στην αποκατάσταση νευρικών ιστών.

Μπορεί όλα αυτά να σας ακούγονται τουλάχιστον υπερβολικά, αλλά ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει ούτε μία έρευνα που να λέει πως κάνει κακό. Οπότε, σίγουρα δεν χάνουμε κάτι αν το δοκιμάσουμε!