Σοκ στον Παναθηναϊκό, ποδηλάτης του υπέστη ανακοπή καρδιάς και δίνει μάχη για τη ζωή

Κρίσιμες ώρες για τον αθλητή ποδηλασίας του Παναθηναϊκού Κυριάκο Ορφανίδη, 55 ετών, που υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια αγώνα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάννειο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον αγώνα ανάβασης Κανδυλίου, που διοργάνωσε η ΑΕΚ στην Μάνδρα Αττικής και ο άτυχος ποδηλάτης υπέστη την ανακοπή κατά την διάρκεια του. Η γρήγορη αντίδραση των διοργανωτών και των γιατρών απέτρεψε το μοιραίο, αλλά ο Ορφανίδης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Τζάννειου Νοσοκομείου.

Όλοι στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην οικογένεια της ποδηλασίας είναι σοκαρισμένοι, όπως φαίνεται και από την επίσημη ενημερωση του συλλόγου για το γεγονός.

Ο Ορφανίδης είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδηλάτες δρόμου με διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και πλέον αγωνίζεται στην κατηγορία masters Γ (50+ ετών).

Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η 2η "δοκιμασία" για το τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού, μετά την τραγωδία του Απριλίου του 2016, όταν ο 16χρονος ποδηλάτης του Σπύρος Ντόκος είχε σκοτωθεί κατά την διάρκεια προπόνησης μετά από σύγκρουση με φορτηγό