Σε τί άθλημα να γράψω τα παιδιά;

Αρχή της σεζόν και οι γονείς αναρωτιούνται για το αν και που πρέπει να γράψουν τα παιδιά τους. Κυρίως τώρα, που τα οικονομικά του κόσμου δεν είναι σε καλή κατάσταση και οι γονείς πρέπει να είναι πιο επιλεκτικοί στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους.

Μπαλέτο τα κορίτσια και ποδόσφαιρο τα αγόρια; Ή μήπως ενόργανη γυμναστική και μπάσκετ; Και γιατί όχι τέννις και χάντμπολ. Πως θα αποφασίσετε που πρέπει να τα γράψετε; Πολύ απλά, αφήστε τα στερεότυπα στην άκρη και πηγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας να παρακολουθήσετε τις προπονήσεις.

Φανταστείτε της πριγκίπισσα σας να μην της αρέσει ο χορός, αλλά ο στίβος. Γιατί να μην γίνει μια καινούρια Βούλα Πατουλίδου; Ή ο γιός σας να του αρέσει τελικά η ενόργανη γυμναστική. Κακό είναι να γίνει ο νέος Βλάσης Μάρας;

Κι αν δεν θέλουν, δεν πειράζει, αρκεί να τα πηγαίνετε για περιπάτους η για ποδήλατο στα γειτονικά δάση, όπως η πάρνηθα, ή απλά να παίζουν στο πάρκο με τα άλλα παιδιά. Μην υποτιμάτε ένα καλό κυνηγητό. Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και στην καλή φυσική κατάσταση του παιδιού.