Πόσο διαφέρει το τρέξιμο στο γυμναστήριο με το τρέξιμο στο δρόμο;

Πολλοί νομίζουν πως αν μπορείς να τρέξεις στον διάδρομο του γυμναστηρίου 3, 4, 5 ή και παραπάνω χιλιόμετρα, μπορεί να τρέξει την ίδια απόσταση και στο δρόμο. Όμως, η αλήθεια είναι πως αυτά τα δυο δεν συγκρίνονται σε τίποτα.

Αρχικά, το τρέξιμο του γυμναστηρίου ενδείκνυται για όσους θέλουν να γλυτώνει τους κραδασμούς στα γόνατα και τους αστραγάλους καθώς η κίνηση είναι πιο ελεγχόμενη. Βοηθάει επίσης στο να γλυτώνει κανείς τα ανώμαλα εδάφη, το κρύο, την βροχή κτλ.

Όμως, το να τρέχεις σε εξωτερικό χώρο είναι πολύ καλύτερο για όλους όσους θέλουν να βλέπουν και τον έξω κόσμο και όχι τον μονότονο τοίχο ενός γυμναστηρίου. Να έρχονται σε επαφή με την φύση, με ανθρώπους, να γνωρίζουν την πόλη τους κτλ.

Πάντως, ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η μή άσκηση είναι δικαιολογία. Όποιος θέλει μπορεί να βγει έξω και να αρχίσει από το περπάτημα, μέχρι το τρέξιμο. Το να κάνεις κοιλιακούς και πους απς στο σπίτι σου, δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό απ' ότι στο γυμναστήριο. Αντιθέτως, αν βρείς και παρέα, μπορείς πιο εύκολα να μπεις σε πρόγραμμα καθώς ο ένας θα παρακινεί τον άλλον.