Περίπου το 25% των Ευρωπαίων είναι παχύσαρκοι!

Η παχυσαρκία στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο τείνει να γίνει μάστιγα. Ολο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η παχυσαρκία εξαπλώνεται και πλέον υπολογίζεται ότι προσβάλλει περισσότερους από έναν στους τέσσερις κατοίκους της Δύσης.

Οι άνθρωποι με περιττά κιλά, κυρίως αυτοί που έχουν συσσωρευμένο λίπος στο ήπαρ τους. Πρέπει να βελτιώσουν την κατάστασή τους με οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής. Οι επιστήμονες βασίζουν το συμπέρασμά τους σε μικρή μελέτη που πραγματοποίησαν και στην οποία εξέτασαν τις επιδράσεις διαφόρων προγραμμάτων γυμναστικής στην μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (ή NAFLD) όπως λέγεται επιστημονικά η πάθηση.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «ουσιαστικά κάθε είδος άσκησης, ανεξαρτήτως εντάσεως και επαναλήψεων, μπορεί να συμβάλλει στην μείωση του ηπατικού λίπους, ακόμα και αν δεν οδηγήσει σε κλινικά σημαντική απώλεια βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Νέιθαν Τζόνσον, λέκτορας Επιστήμης της Ασκήσεως στο πανεπιστήμιο.

Ωστόσο έσπευσε να επισημάνει πως το ιδανικό για τους ασθενείς είναι να συνδυάζεται η συστηματική γυμναστική με μία καλοσχεδιασμένο δίαιτα, υπό την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού, ώστε να αδυνατίζουν σωστά και με ασφάλεια.