Νερό: Πολύτιμος σύμαχος και στο χάσιμο βάρους!

Όπως είναι γνωστό σ' όλους, το νερό κάνει καλό στον οργανισμό. Το ξέρετε πως το νερό μας βοηθάει και στην απώλεια βάρους;

Πολύ συχνά, νομίζουμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε. Πριν φάτε οτιδήποτε μη προγραμματισμένα, καλό είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό και να περιμένουμε 10 περίπου λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι όταν εμείς πιστεύουμε πως ο οργανισμός μας ζητά τροφή στην πραγματικότητα μπορεί να θέλει απλά ενυδάτωση. Για αυτό πριν ψάξετε για σνακ δοκιμάστε πίνοντας ένα ποτήρι νερό και μετά αποφασίστε εάν πεινάτε πραγματικά η απλά διψάτε.

Κι όμως, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η καλύτερη θεραπεία για την κατακράτηση νερού είναι να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατακράτηση νερού προκαλείτε όταν το σώμα πιστεύει πως διατρέχει το κίνδυνο να πάθει αφυδάτωση και έτσι αποθηκεύει νερό.

Ακόμα, το νερό είναι γνωστό πως δεν έχει θερμίδες, πράγμα που σημαίνει πως αν πίνουμε νερό αντί για όποιο άλλο ποτό, θα μειωθεί ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Και μην ξεχνάτε πως η προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε είναι 8 ποτήρια την ημέρα. Ας μην το αμελούμε!