Με αντιξοότητες και εμπόδια η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στη Ντόχα.

Μάχη κανονική έδινε αυτό το διάστημα ο κορυφαίος αθλητής των Κρίκων στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Ντόχα. Ο Λευτέρης φέρει εξαρχής έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. Παρόλα αυτά έφτασε μέχρι τον τελικό κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση ως τώρα στη διοργάνωση, όπου τον καμαρώσαμε να αγωνίζεται πραγματικά σαν παλληκάρι όπως πάντα άλλωστε!

Ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση του ειδικά κάτω από το βάρος και την πίεση του τραυματισμού του. Καθώς είναι τελειομανής και απαιτητικός με τον εαυτό του, όπως συνήθως γίνεται στον πρωταθλητισμό αυτού του επιπέδου, θεωρεί πως οι εμφανίσεις του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο ήταν ο,τι καλύτερο μπορούσε να δώσει δεδομένων των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει. Χωρίς να κρύβεται πίσω από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, δε σταμάτησε ποτέ να έχει ως στόχο και φιλοδοξία του την κορυφή και το χρυσό μετάλλιο.

Στο να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις των προπονήσεων του και των αγώνων παρά τον τραυματισμό, θεωρεί πως πρωταρχικό ρόλο έχει παίξει η εμπειρία του. Έχει δουλέψει πολύ το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πέραν αυτού στις προπονήσεις του έχει τονώσει το σώμα του κάνοντας βάρη και άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Προσάρμοσε τις προπονήσεις του έτσι ώστε να αποφεύγει τις πολλές αιωρήσεις και να εστιάζει στη δύναμη, καθώς οι αιωρήσεις ερεθίζουν περισσότερο το τραυματισμένο σημείο δίδοντας του έντονο πόνο που παρομοίασε με το αίσθημα της μαχαιριάς. Μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας του ο Λευτέρης παλεύει ώστε να κρατήσει τον πόνο αυτόν σε όσο το δυνατόν πιο υποφερτά επίπεδα με φυσικοθεραπείες, χρήση πάγου και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Φυσικά το χειρουργείο είναι μια διαδικασία την οποία δεν θα μπορέσει να αποφύγει και το γνωρίζει πολύ καλά. Με την επιστροφή του από τη διοργάνωση ξέρει ότι το χειρουργικό κρεβάτι τον περιμένει δυστυχώς, μαζί φυσικά με το θαυμασμό και την υποστήριξη όλων μας!