Ισπανικός ποδοσφαιρικός αγώνας: Η αστυνομία στοχεύει τους σημερινούς και πρώην παίκτες της La Liga

Η ισπανική αστυνομία αναφέρει ότι τουλάχιστον 11 άτομα αναμένεται να συλληφθούν στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα επικεντρωθεί στους σημερινούς και πρώην ποδοσφαιριστές της La Liga καθώς και στους προέδρους και διευθυντές των συλλόγων.

Οι αρχές πιστεύουν ότι υπήρξαν προσπάθειες να τερματίσουν τουλάχιστον τρεις αγώνες σε ολόκληρο το τρίτο τμήμα της Ισπανίας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο καθορισμός ενός παιχνιδιού τρίτου τμήματος ήταν ανεπιτυχής, αλλά οι εμπλεκόμενοι παίκτες προσπάθησαν τότε να αντισταθμίσουν, ρίχνοντας έναν άλλο μελλοντικό αγώνα.

"Έντεκα άτομα αναμένεται να συλληφθούν, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων και ενεργών ποδοσφαιριστών πρώτης κατηγορίας (La Liga), ενεργών παικτών δεύτερης κατηγορίας, καθώς και προέδρων και διαχειριστών ομάδων.

"Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι παραβάτες κατέληξαν σε συμφωνίες με διάφορους παίκτες για να" διορθώσουν "τουλάχιστον τρεις αγώνες που αντιστοιχούν στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη κατηγορία".

Μια δήλωση της La Liga επαίνεσε το έργο της αστυνομίας για την «εξάρθρωση μιας οργανωμένης ομάδας που διεξάγει εγκληματική δραστηριότητα αφιερωμένη στην επίτευξη οικονομικών οφελών μέσω της προκαθορισμού των ποδοσφαιρικών αγώνων στην εθνική επικράτεια».

Το πρωτάθλημα ξεχώρισε έναν αγώνα μεταξύ S.D. Huesca και Gimnástic de Tarragona στις 29 Μαΐου 2018 για ένα εικαζόμενο αδίκημα της διαφθοράς στον αθλητισμό.

Πρόσθεσε: "Αυτή η αστυνομική επιχείρηση δείχνει ότι τα συστήματα προστασίας ακεραιότητας που εφαρμόζει η LaLiga πριν από πέντε χρόνια, για την προστασία της καθαριότητας όλων των ισπανικών ποδοσφαιρικών αγώνων, υπήρξαν αποτελεσματικά για την ανίχνευση και την αναφορά ποδοσφαιρικών αγώνων που φέρεται να έχουν χειραγωγηθεί. βάση και υποστήριξη για την ανάπτυξη ερευνών που διεξάγονται από την Εθνική Αστυνομία ".